Nyílt nap játékos vetélkedőkkel a gyergyói cukorbetegek egyesületénél

Nyílt nap játékos vetélkedőkkel a gyergyói cukorbetegek egyesületénél

Idén a megszokottnál később szervezett programot a gyergyószentmiklósi és a Hargita megyei fiatal cukorbetegek egyesülete a Cukorbetegek Világnapja alkalmából, ugyanis az egyesületek tagjai közösen vettek részt a marosvásárhelyi szervezet tízéves születésnapja apropóján rendezett programsorozaton. Szombaton délelőtt azonban megnyitották székhelyüket az érdeklődők előtt.

A Cukorbetegek Világnapja alkalmából szervezett nyílt napon visszatekintettek az egyesületek közös programjaira, fényképeket nézegettek, filmet vetítettek. Az érdeklődőknek nemcsak a vércukorszintet és vérnyomást mértek, hanem hasznos információkkal is ellátták azokat, akik a közelmúltban tudták meg, hogy cukorbetegek.

A rendezvény egyik legérdekesebb mozzanata az a játékos vetélkedő volt, amelyen cukorbetegséggel kapcsolatos kvízkérdésekre kellett válaszoljanak a résztvevők. A jó feleleteket számolták, és aki a legtöbb pontot gyűjtötte, egy egész hónapnyi cukorméréshez elegendő tesztcsíkot nyert.

A cukorbetegek száma növekszik, ezért is tartjuk fontosnak, hogy minél több emberhez eljussanak a diabétesszel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók. Folyamatosan hangsúlyozzuk, hogy az egészséges életmód, étkezés, testmozgás mind hozzájárulhat a betegség megelőzéséhez, kezeléséhez – emelte ki Suciu Gábor, a Gyergyószentmiklósi Cukorbetegek Egyesületének elnöke.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/nyilt-nap-jatekos-vetelkedokkel-a-gyergyoi-cukorbetegek-egyesuletenel

Tags: Szervezeti hírek: Gyergyói Cukorbetegek Egyesülete
Települések hírei: Gyergyószentmiklós