Kedvezményekre feljogosító kártyát igényelhetnek a nagycsaládosok

Kedvezményekre feljogosító kártyát igényelhetnek a nagycsaládosok

Folyamatosan lehet igényelni a nagycsaládosoknak szánt kedvezményes kártyákat Sepsiszentgyörgy önkormányzatánál. A nagycsaládos program keretében a legkevesebb három gyereket nevelők részesülnek kedvezményekben. 

A februári indulás óta eddig 113 családnak összesen 491 kártyát állítottak ki. A program támogatásáról tavaly decemberben szavazott a helyi tanács, a tanácshatározatot januárban néhány módosítással egészítették ki, növelve a támogatásra jogosult családok számát.

Az igénylések az év bármely időszakában benyújthatók, ennek értelmében, az aktuális hónap 10-éig letett iratcsomót még abban a hónapban, míg a 10-e után leadottakat pedig a rá következő hónapban bírálják el. A program kedvezményezettei azok a sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkező családok, akik legkevesebb három gyermeket nevelnek, a gyermekek közül pedig legalább egy kiskorú.

A szülők egyikének állandó munkahellyel kell rendelkeznie, a diákoknak pedig az előző tanévben nem lehet évi húsznál több igazolatlan hiányzásuk. A többgyermekes családok a kártya birtokában kedvezményesen jutnak hozzá a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó szabadidős-, sport-, és művelődési intézmények szolgáltatásaihoz.

Továbbá ingyen parkolhatnak, illetve a sugásfürdői, sepsiszentgyörgyi szabadidős létesítményekbe, kulturális intézményekbe és azok rendezvényeire pedig kedvezményesen vásárolhatnak jegyet, bérletet. A programmal azt a célt fogalmazták meg, hogy Sepsiszentgyörgy élhető város legyen a sokgyerekes fiatal családoknak.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/kedvezmenyekre-feljogosito-kartyat-igenyelhetnek-a-nagycsaladosok

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy