Édesanyák hete Csíkszeredában – jótékonysági céllal

Édesanyák hete Csíkszeredában – jótékonysági céllal

Színes programokkal, családias környezettel és közösséget megmozgató tevékenységekkel készül a Csíki Anyák Egyesülete az Édesanyák hetére. A rendezvénysorozatot május 6–11. között tartják a csíkszeredai megyeháza márványtermében.

Nyolcadik alkalommal szervezik meg idén az Édesanyák hetét Csíkszeredában, amelyre nemcsak az édesanyákat várják, a programjaik nyitottak bárki számára. Tiboldi Bea, az esemény főszervezője, a Csíki Anyák Egyesületének elnöke érdeklődésünkre elmondta, a rendezvényük elsődleges célja, hogy egy közösséggé kovácsolódjanak általa, illetve az édesanyák meg tudják osztani a tapasztalataikat egymással, új barátokra tegyenek szert.

Ugyanakkor ez a hét remek lehetőséget nyújthat arra is, hogy a gyermeknevelési szabadságukat töltő, még nem dolgozó édesanyák kiszakadhassanak az otthoni mókuskerékből.

Az egyhetesre tervezett rendezvény részletes programja elérhető ezen az oldalon, valamint az esemény Facebook oldalán.

Beteg édesanyát támogatnak

A rendezvénysorozat részeként Boda-Szász Kriszta, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház színésze gyógyulására ajánlanak fel pénzadományokat, illetve a különböző kézműves termékek licitjéből és eladásából származó bevételeket. Mint ismeretes, a kétgyermekes családanyánál novemberben állapítottak meg gyomorrákot, gyógyulását szeretnék a rendezvényen is támogatni.

Tematizált napok

Az Édesanyák Hete május 6-án 16.30 órakor kezdődik a megszokott helyszínen, a Mikó-vár előtti téren, ahol rövid zenei összeállítást hallgathatnak meg a résztvevők a Role zenekar előadásában, majd Solymosi Alpár unitárius lelkipásztor elmélkedése következik. A program 18 órától a megyeháza márványtermében folytatódik különböző előadásokkal. Mint Tiboldi Beától megtudtuk, igyekeztek a napokat tematizálni, így a hétfő a születésről, a kedd a gyerekekről és a fejlődésükről szól, a szerda gyógytornász nap, csütörtökön és pénteken pedig szélesebb témakörű előadások lesznek. Szombaton az eseménysorozat zárásaként tombolahúzást tartanak. Ugyanakkor a rendezvényt záró napon 12 órától újabb gyereklendítésre készülnek, felzárkózva immáron második alkalommal a budapesti székhelyű Három Királyfi Három Királylány Mozgalom 10. születésnapját ünneplő rekordkísérlethez. Ehhez regisztrálás is szükséges.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/edesanyak-hete-csikszeredaban-n-jotekonysagi-cellal

Tags: Szervezeti hírek: Csíki Anyák Egyesülete
Települések hírei: Csíkszereda