Színes programokra várják a ditrói édesanyákat és nemcsak

Színes programokra várják a ditrói édesanyákat és nemcsak

A gyergyóditrói Fészek, a helyi édesanyák szervezete már nem csak a község kisgyermekes anyukáinak tevékenységét jelenti, egyre többen érdeklődnek programjaik iránt Gyergyószék többi településéről is. A lelkesedés nem lankad, a tavasz folyamán is számos kezdeményezéshez hívják az érdeklődőket.

Ami éppen a legaktuálisabb alkalom, április második keddje, amikor a Fészek PiheNő-jét tartják. Délelőtt 11 órától a falu központjába, a Nagybögre kávézóba várják az édesanyákat egy kis beszélgetésre, kikapcsolódásra.

„Nagyon népszerű a PiheNő, úgy látszik igenis jó az a havi legalább egy óra énidő az édesanyáknak is, ami alatt kicsit feltöltődhetnek. Aminek kimondottan örülök, hogy idősebb gyerekek anyukái is jönnek így akár tanulhatunk is tőlük mi, fiatalabbak, mert megosztják tapasztalataikat– vázolta Horváth Zsófia, a Ditrói Fészek vezetője. 

Szintén népszerű a Játékos beszédbirodalom programjuk, amely minden hónap utolsó péntekén 17 órától a ditrói egészségházban zajlik. Itt logopédusok tartanak foglalkozásokat gyermekeknek, akik így játékos módon ismerkedhetnek meg a szavak kiejtésével. Látható a fejlődés azoknál, akik rendszeresen járnak ide és otthon is gyakorolnak Horváth Zsófia kiemelte: örülnek, hogy más településekről is elhozzák ide a gyermekeket az anyukák.

Egyébként – hangsúlyozzák – minden programjuk nyílt, bárhonnan szívesen látják a vendégeket.

A Fészekhez tartozók is készülnek a húsvétra, április 12-én, pénteken, 17 órától között húsvéti kézműveskedésre hívják a gyerekeket a helyi eskető terembe. Nagyhéten pedig vendégségbe mennek: az Alfalvi Fészek tagjaival közösen fognak tojásokat írni.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/szines-programokra-varjak-a-ditroi-edesanyakat-es-nemcsak

Tags: Szervezeti hírek: Fészek - Gyergyói Édesanyák Egyesülete
Települések hírei: Gyergyóditró