Új játszóteret építettek a a marosvásárhelyi vár mellett

Hat kis toronyból álló, vár alakú játszóteret adtak át a gyermekeknek a napokban a marosvásárhelyi Vár mellett, a két éve megszüntetett játszótér helyén.

b varjatszoter 02 hv or

A 3-12 évesek számára kialakított gyermekbirodalom 400 ezer lejbe került, és helyi költségvetésből valósították meg. Mint Mircea Moldovan a várért és környékéért felelős szakigazgató elmondta, kissé hosszadalmas volt a versenytárgyalás, amely során sikerült beszerezni a játszótér kialakításához szükséges elemeket. Időigényes volt az engedélyek beszerzése is, hiszen a műemlékvédelmi épület mellé kellett ahhoz illó játszóteret kialakítani.

Mint ismert, többen tiltakoztak és aláírásgyűjtést is indítottak, amikor a Vár felújítása során szétszedték és megszüntették a környék egyetlen játszóterét. Helyére egy kikövezett teret hoztak létre, és sokáig azt mondták, hogy a téren autóbuszok parkolását teszik majd lehetővé. Végül mégsem ez történt, hanem a városháza új játszóteret alakított ki.

A kisgyerekesek számára jó hír, hogy a legutóbbi költségvetési kiegészítésen a helyi tanácsosok pénzalapot hagytak jóvá újabb tíz, ehhez hasonló játszótér kialakítására a város lakónegyedeiben.

Mint a szakigazgató elmondta, a beszerzési eljárás ezek számára is elkezdődött, és legkésőbb jövő nyárig a helyükre kerülnek.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/uj-jatszoteret-epitettek-a-a-marosvasarhelyi-var-mellett

Tags: Települések hírei: Marosvásárhely

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.