Összefog egy fiatal lányért Gyergyószék

Összefog egy fiatal lányért Gyergyószék

Agydaganattal diagnosztizált fiatal gyergyóújfalvi lány számára gyűjtenek adományokat Gyergyószék-szerte. Ferenczi Csilla sürgősen műtétre szorul, amelyet csak külföldön tudnak elvégezni. Számos jótékonysági rendezvényt is szerveznek.

A közösségi oldalon kértek segítséget rokonai, ismerősei a gyergyóújfalvi Ferenczi Csilla számára. A közösségi oldalon írják, hogy a 26 éves lánynál néhány napja agytörzsi daganatot diagnosztizáltak, és sürgős beavatkozásra van szükség, amelyre előreláthatóan Németországban kerülhet sor. A műtét, valamint a kórházi kezelés magas költségeit a család nem tudja előteremteni, ezért együttérzést kérnek, és azt, hogy ki-ki saját lehetőségeitől függően segítsen.

Bármilyen összeget elfogadnak. „Fogjunk össze egy fiatal lányért, akinek az élete múlik ezen” – szól a felhívás. Gyergyóújfaluban és a környék több településén helyeztek már el gyűjtőurnákat különböző boltokban, de továbbiak kihelyezése is folyamatban van. A lány rokonait személyesen is kereshetik azok, akik segíteni szeretnének, emellett bankon keresztül is lehet utalni.

Jótékonysági rendezvényeket is szerveznek a fiatal lány megsegítésére. Az Alfalvi Plébániai Ifjúság február 28-án, vasárnap este 7 órától, az esti szentmise után szervez jótékonysági koncertet, melyre a Petőfi Sándor Művelődési Házban kerül sor. Az est fellépői a Band’Ora Zenekar és a Bagossy Brothers Company. Az est bevételével is Ferenczi Csilla gyógyulásához szeretnének hozzájárulni. „Szeretettel várunk minden jóakaró embert, nyújtsunk együtt segítő kezet, legyünk igazi közösség” – áll a meghívóban.

Gyergyószentmiklóson többek között a Gábor Áron utcai Ora Rode élelmiszerüzletnél, a diszkontban kihelyezett urnák is Ferenczi Csilla támogatását szolgálják. Továbbá Tekerőpatakon a Karpaten Milk üzletében is gyűjtődobozt helyeztek ki. Pénteken és vasárnap a Gyergyói ISK lány kosárcsapatának 16, illetve 11 órakor kezdődő mérkőzésein, valamint szombaton a gyergyószentmiklósi jégpályanap rendezvényen, a műjégpályán is lesznek kihelyezve gyűjtődobozok. A közösségi oldalak használóitól azt kérik, juttassák el minél több emberhez a felhívást.

Az adományokat a következő számlaszámokra lehet utalni:
Gyergyóújfaluért Alapítvány: (RON), Ag. Gheorgheni, OTP BANK ROMANIA FUNDATIA OP. VILLAGES ROUMAINS. CONT: RO97OTPV260000848479RO01.
Ferenczi Ibolya (Csilla édesanyja bankszámlája) (EUR), Ag. Gheorgheni, P-ta. Libertatii nr 6., Tel. 0266-36.53.68, Fax. 0266-36.46.48, SWIFT BRDEROBU, FERENCZI IBOLYA, Cod IBAN RO70BRDE210SV44670512100.
Ferenczi Ibolya (Csilla édesanyja bankszámlája) (RON), Ag. Gheorgheni, P-ta. Libertatii nr 6., Tel. 0266-36.53.68, Fax. 0266-36.46.48, SWIFT BRDEROBU, Cod IBAN RO74BRDE210SV44670432100.

forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/gyergyoszek/osszefog-egy-fiatal-lanyert-gyergyoszek

Tags: Települések hírei: Gyergyóalfalu, Gyergyószentmiklós