Meghívó képzésre: "Családon belüli erőszak: multidiszciplináris csapatok összehangolt intervenciója"

A brassói Transilvania Tudományegyetem Sociológia és Kommunikáció Tanszéke valamit partnerei:

Babes-Bolyai Tudományegyetem (Kolozsvár), Szociológia és Szociális munka Tanszék,
Lucian Blaga Tudományegyetem (Nagyszeben) Pszichológiai Kutatóközpont,
Nők Egyesülete az Erőszak Ellen- ARTEMIS (Kolozsvár),
The Foundation Tisip, Norvégia

szeretettel meghívja a téma iránt érdeklődő szakembereket akik munkájuk során a családon belüli erőszak megelőzésének, kezelésének problematikájával találkoznak.

A képzéseket a „CONNECT - CONstruct NEtwork in Counselling for Trauma - Construirea Reţelei de Specialişti în Consilierea Traumei” című projekt keretén belül szervezzük, amely a Norvég Civil Társadalmi Alap 2009-2014, RO20-as „Családon belüli erőszak és a nemi megkülönböztetésen alapuló erőszak" pályázati vonalának anyagi támogatásával valósul meg.

A CONNECT projektünk célja 250 állami és civil szférában dolgozó szakember azon ismereteinek, készségeinek és képességeinek továbbfejlesztése amelyek szükségesek az áldozatok és elkövetők támogatásához, helyzetük jobb felméréséhez, az esetek hatékony kezeléséhez. Ugyanakkor célunk a különböző szakterületen dolgozók együttműködésének fejlesztése illetve az összehangolt, multidiszciplináris és intézményközi beavatkozások elősegítése a családon belüli erőszak megelőzésében és kezelésében.

A képzési moduljaink olyan szakembereket kívánnak megcélozni akiknek aktív szerpük van a családon belüli erőszak megelőzésében, kezelésében és/vagy leküzdésében, mint például: szociális munkások, pszichológusok, rendőrök, csendőrök, jogászok, ügyvédek, ügyészek, pártfogói felügyeletben dolgozók, orvosok, más egészségügyi dolgozók stb. akik a Megyei Szociális és Gyermekvédelmi igazgatóságok, a polgármesteri hivatalok Szociális Osztályainak, Megyei vagy Helyi Rendőrségnek, orvosi rendelők, korházak, sürgősségi osztályok, tanácsadási központok vagy menhelyek, stb. alkalmazottai az ország Közép- (Brassó, Szeben, Fehér, Maros, Hargita, Kovászna megyék) és Észak-Nyugati (Kolozs, Szatmár, Máramaros, Beszterce, Zilah és Bihar megyék) Régióiban.

Szakmai vonatkozású információk
A szakmai továbbképzési kurzus időtartama 3 nap (18 óra) amelyet 1-2 hónap terepmunka utáni szakmai szupervízió követ (minden résztvevő számára 2 óra, online).
A csoport összetétele szakmai szempontból heterogén, a foglalkozások interaktívak.
A kurzus végén minden résztvevő részvételi igazolást kap, akik tagjai a pszichológusok, orvosok vagy szociális munkások szakkollégiumainak kreditpontos igazolást is igényelhetnek.

Szervezési vonatkozású információk
A projekt által biztosított a resztvevők szállása, étkeztetése (3 napra), a kurzus segédanyagai (kézikonyv és munkalapok) valamint a kávészünetek protokollja.
A helyszín minden megyében a megyeszékhely kb. 40 km-es körzetében lesz licitálási eljárás eredményeképpen megállapítva - így a pontos helyszínt tudatjuk a resztvevőkkel az esemény előtt.
A szállítási kölstésgeket a résztvevőknek kell biztosítaniuk.

A beiratkozáshoz kérjük töltsék ki a csatolt formanyomtatványt román nyelven (https://db.tt/mGoKdC4X) és határidőn belül juttassák el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. A formanyomtatványt kérjük román nyelven kitöteni és az elektronikus üzenet címeként beírni: Inscriere la cursul de formare CONNECT - COVASNA vagy HARGHITA, a származási megye függvényében.

További információk:
László Éva - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon 0745631907 vagy
Beldianu Iolanda - responsabil formare/képzési felelős , e-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefon 0745852646.

Várjuk Önöket szeretettel!
projekt-manager,
dr. Diana BODI, egyetemi adjunktus