Jótékonysági koncertet tartanak egy gyergyódítrói kislány megsegítésére

Jótékonysági koncertet tartanak egy gyergyódítrói kislány megsegítésére

Zenészek, táncosok, kórusok, intézmények karolták fel a gyergyóditrói Gál Dorkát – jótékonysági koncerttel kívánnak hozzájárulni a fejlődési rendellenességekkel született egy éves kislány gyógyulásához. A Kémenes Lóránt lelkipásztor védnöksége alatt szervezett ünnepi eseményre három helyszínen Ditróban, Alfaluban és Gyergyószentmiklóson várják a közönséget.

Nem új keletű, hogy karácsony tájékán koncerttel ajándékozza meg a közönséget a gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar, és az sem, hogy minden alkalommal jótékonysági céllal lépnek színpadra. Ünnepi koncertjeiket minden esetben rászorulókért ajánlják fel, beteg gyerekek kezelési költségeit támogatják az előadásokon begyűlt adományokkal. Megszokott már az is, hogy a zenekar akciói Kémenes Lóránt, gyergyószentmiklósi születésű, jelenleg Türben szolgáló lelkipásztor védnöksége alatt zajlanak. Idén sem lesz ez másképp.

Az együttes ezúttal a gyergyóditrói Gál Dorka gyógyulásához kíván hozzájárulni. Az alig egyéves kislány már túl van néhány műtéten, és előreláthatóan még számos orvosi beavatkozás vár rá, amíg korrigálni lehet veleszületett fejlődési rendellenességeit. A korrekciós műtétek sorozatát magyarországi kórházban végzik, a beavatkozások igen költségesek, a szerény anyagi körülmények között élő Gál család saját forrásokból nem tudja fedezni a kiadásokat. Legközelebb februárban lesz szükségük nagyobb összegre, ekkorra van előjegyezve a kislány egy újabb operációra.

„Lóri pappal meglátogattuk a Gál családot, nagyon meghatott történetük” – mondta el Bereczky Botond, a No Sugar zenekar gitárosa. A jótékonysági koncertek kezdeményezője és szervezője állítja, akit fellépésre kérnek fel, szívesen vállalja, még soha senki nem mondott nemet a kérésnek. „Jólesik segíteni, jótékonykodással zárni az évet” – fogalmazza meg tömören mindannyiuk indíttatását Bereczky. Azt is elmondta, a Dorka családjánál tett látogatás egy új dalt ihletett, amit már be is gyakorolt a No Sugar. A Játsszunk angyalost című szerzemény a karácsonyi koncert nyitódala lesz.

A fellépők számát tekintve sokan gondolják hasonlóan, hisz az egyébként öttagú No Sugar héttagúra bővült létszámmal lép színpadra, az előadásba bekapcsolódik a gyergyóalfalvi gyermekkórus, a szintén alfalvi Brill Dance tánccsoport, a gyergyószentmiklósi Bencze István és Orbán Beáta társaságitánc-páros, illetve a tervek szerint a székelyudvarhelyi Benedek Elek Tanítóképző Camerata női kórus is részt vesz a koncerten, továbbá intézmények és cégek is felkarolták a jótékony rendezvényt.

Az első koncertet Dorka szülőfalujában, Ditróban, a művelődési házban tartják december 26-án, szombaton 16 órától. Ugyanaznap este 7-től az alfalvi művelődési házban tartják meg az ünnepi eseményt. December 27-én, vasárnap este 7 órától pedig a gyergyószentmiklósi közönség előtt lépnek fel az előadók a művelődési központ nagytermében. A szervezők szerint mindhárom helyszínen jelen lesz a támogatott kislány és családja.

Az előadásokra ingyenes a belépés, pénzadományokat a kihelyezett gyűjtődobozokba várnak.

Forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/gyergyoszek/jotekonysagi-koncertet-tartanak-egy-gyergyoditroi-kislany-megsegitesere

Tags: Települések hírei: Gyergyóalfalu, Gyergyóditró, Gyergyószentmiklós