Álmokat, vágyakat festettek a sikátor falára

Álmokat, vágyakat festettek a sikátor falára

Kék eget, zöld erdőt, motorost, tetoválót, családot, hangjegyeket festettek a gyermekek csütörtökön a gyegyószentmiklósi Szent Miklós-templom szomszédságában lévő sikátor fehér falára.

Egy nagy, közös képen jelenítette meg egyéni álmát a Szivárvány Alatti Gyermekotthonban élő tíz gyermek, illetve a program szervezői.

A gyergyótekerőpataki Fodor Rita jelenleg teológiát és szociális munkát tanul Kolozsváron, a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont önkéntese. a Fessünk álmokat projekt keretében nyílt lehetőség arra, hogy a gyermekek megtegyék első lépésüket álmaik felé, vagyis, hogy megjelenítsék a falon, hogy felnőttként hogyan szeretnének élni. A szervező tavalyi spanyolországi képzésről hozta haza a módszert, tavasszal Búzásbesenyőn festették ki szintén gyermekekkel egy öregotthon falát, Színesebb világ üzenettel, aztán Gyergyószentmiklós következett.

A szentmiklósi gyermekotthonban hétfőn és kedden mindenki lerajzolta az álmát, vágyát, aztán kis csoportokban dolgozva elképzelték, hogyan festik fel a tíz méter széles falra úgy, hogy nagy közös álommá szövődjön – fogalmazott Fodor Rita.

Mindenkinek van külön elképzelése arról, hogyan szeretne élni, milyen szakmát választana. Mihály Róbert tetoválószalont szeretne nyitni, de előbb kipróbálná ő is, milyen egy-két képet „felvarratni”. Manikűrös hölgyre tetováló alak formájában pingálta fel álmát. Bartók Beáta utazni szeretne, bőrönddel várja az autót a képen, amely a világutazást szimbolizálja. Lukács Renáta igazi, szeretetteljes, közösen kiránduló családot álmodik, vannak testvérei, de szüleihez nem jár haza, mert messze vannak. Természetben kirándul álmai családja, ez kerül fel a falra. Repülővontatta hangjegyek jelenítik meg a zenész álmát, de farmon ténykedő gazdasszony és kosárpálya is felkerül a színes képre, akárcsak egy száguldó motoros. Utóbbi a legextrémebb a gyerekek szerint, néhány járókelő szerint pedig összességében is és részleteiben is gyönyörű az alkotás. Fodor Rita álmára is kíváncsiak voltunk, ő sok-sok falfestést álmodik, adta tudtunkra. Valósítsd meg álmaid – ez az üzenete a sikátor falára festett vágyaknak.

forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/gyergyoszek/almokat-vagyakat-festettek-a-sikator-falara