Megveszi a város a Goscom székhelyét, és hajléktalanszállót tervez oda

A csíkszeredai önkormányzat megvásárolja a távhőszolgáltató Goscom Rt. Akác utcai székhelyének otthont adó épületet – döntöttek az önkormányzati képviselő-testület pénteki soros ülésén.

b hajlektalan szallo javitas gn 6

Az Akác utcai épület telekkönyvileg a Goscom Rt. tulajdonában van, a város most saját tulajdonba szeretné venni, és más rendeltetést adni az ingatlannak. Mint Füleki Zoltán alpolgármester elmondta, a távhő- és melegvíz-szolgáltatást biztosító cég tevékenysége, valamint személyzete jelentősen lecsökkent, és folyamatban van az elköltözésük az Akác utcából egy másik helyszínre.

A két részből álló, 231, illetve 221 négyzetméternyi beépített területtel rendelkező ingatlan értékét egy ezzel megbízott cég 197 231 euróra becsülte fel – a vásárlásról az önkormányzati képviselőkből álló három tagú bizottság tárgyal.

Az Akác utcai ingatlan átalakítása, felújítása után a városi hajléktalanszállót költöztetnék a Goscom helyére. A Gyermek sétányon található szálló számára ugyanis nem a legjobbak a mostani körülmények, kevés a hely, kicsik a helyiségek – írja a határozattervezethez mellékelt indoklás.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/megveszi-a-varos-a-goscom-szekhelyet-es-hajlektalanszallot-tervez-oda

Tags: Települések hírei: Csíkszereda

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.