Vajon a Cserehát megbírna annyi lakást, amennyit igényelnének?

Már a vége felé tartanak a munkálatokkal a székelyudvarhelyi Cserehát-negyed szociális tömbházaiban. Várhatóan ősz elejétől negyvennyolc egy-, illetve kétszobás lakásba lehet beköltözni.

b bar 3406

Háromszor annyian költöznének szociális lakásba, mint amennyi épült a Csereháton.

Közel százötven lakásigénylő nyújtott be kérést az április végi határidőig a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztályán ahhoz, hogy bérlőként ide költözhessen, ezekből 134-et fogadtak el. Azoknak a kérelmeit utasították el, akik nem rendelkeznek állandó vagy ideiglenes székelyudvarhelyi lakcímmel, vagy a családon belüli egy főre eső jövedelem nem éri el a meghatározott alsó küszöböt, esetleg éppen meghaladja a felső határértéket – tudtuk meg Horváth Katalintól, a városgazdálkodási osztály munkatársától. Május második felétől a hivatal illetékesei szociális ankétot végeznek, melynek lényege, hogy ellenőrizzék az iratcsomókban szereplő adatok valódiságát.

A pontozási rendszer szerint összeállított listát júniusban függesztik ki a hivatalnál, valamint közzéteszik a honlapon is, ezt követően pedig július 15-éig fogadják a fellebbezéseket. A szociális lakásokra vonatkozó végleges listát a július végi tanácsülésen fogadják majd el, míg a lakások kiosztása szeptemberre várható.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/vajon-a-cserehat-megbirna-annyi-lakast-amennyit-igenyelnenek

Tags: Települések hírei: Székelyudvarhely

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Héjja Noémi, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
BBTE, Kolozsvár

A honlap támogatói

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

communitas vizszintes

Publish modules to the "offcanvas" position.