Ákosfalvától Szentegyházáig ér a leleplezett droglánc

Tizenegy, Hargita és Maros megyében tartott házkutatás és egy rajtaütés során összesen hétszáz gramm marihuánát, kannabiszgyantát és -magokat, több hallucinogén hatóanyagú gombát, drogkereskedelemhez használt eszközöket, illetve készpénzt foglalt le a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya február elsején és múlt héten.

b drogfogas diicot04

A drogkereskedelem visszaszorításáért szervezett akciók során a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni osztálya a Hargita és Maros megyei különleges bevetési egységekkel, ügyészi irányítással először február elsején tartott nyolc házkutatást Marosvásárhelyen, egyet Ákosfalván, valamint egyet Szentegyházán – számol be hétfői közleményében a rendőrség. Kilenc, 23 és 50 év közötti személy otthonát kutatták át, lefoglalva 150 gramm marihuánát, egy kannabiszgyanta-darabot, kannabiszmagokat, hat – valószínűsíthetően hallucinogén hatóanyagú – gombát, továbbá a gyanú szerint kábítószer-kereskedelemből származó 650 lejt, valamint több, a tudatmódosító szerek árusításához használt eszközt és mobiltelefont.

Egy héttel később, február 8-án reggel a különleges egységek Székelyudvarhelyen állítottak meg egy személyautót, amelynek utasterében, egy hátitáskába rejtve 500 gramm értékesítésre szánt marihuánát találtak, tíz csomagra osztva.

A rajtaütést követően a jármű 29 éves tulajdonosát, J. S. B.-t és utasát, a 41 éves B. R.-t előállították. A vizsgálatok szerint utóbbi a drogot múlt év novemberében Magyarországról hozta Romániába. Lakásának átvizsgálásakor a rendőrök további ötven gramm kannabiszt találtak.

A két akció során lefoglalt tudatmódosító szereket további vizsgálatra átadták a szervezett bűnözés elleni osztály központi drogelemző laborjának.

A három hónaptól tíz évig tartó szabadságvesztést kockáztató tizenegy azonosított személy ellen drogkereskedelem és drogbirtoklás, B. R. ellen pedig kábítószer-behozatal gyanújával is folytatják a vizsgálatokat.

Három gyanúsítottat 24 órás őrizetbe vettek, majd hatvannapos hatósági felügyeletet rendeltek el ellenük. A rendőrség közleménye ugyanakkor megjegyzi, az akciók során kilenc kannabiszfogyasztót is azonosítottak.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/akosfalvatol-szentegyhazaig-er-a-leleplezett-droglanc

Tags: Települések hírei: Marosvásárhely, Szentegyháza

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

captcha 

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap elindulását támogatta

communitas vizszintes

© 2015-2018 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)