Megalakult az Alfalvi Fészek

A Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesületének legfőbb céljai közé tartozik a gyergyói és környékbeli gyermekek, kismamák, édesanyák és családok védelme, informálása, érdekeinek képviselete, anyagi és morális támogatása. Gyergyószentmiklósi mintára több mint egy éve alakult meg a Ditrói Fészek, szombaton pedig az Alfalvi Fészek tartotta bemutatkozó, első rendezvényét.

b alfalu feszek2 or

A Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesületének közel harminc tagja van. A Ditrói Fészek egyéves születésnapját ünnepelte nemrég, a héttagú csapatot Puskásné Horvát Zsófia segíti, rendezvényeik, programjaik folyamatosak.

A nemrég alakult Alfalvi Fészek közösségét közel húsz borzonti és alfalvi anyuka alkotja, megálmodója pedig Madarász Mária Magdolna. Az alfalvi édesanyák is úgy gondolták, községükben lakó társaikat szólítják meg. Az ottani édesanyák számára ez még újdonság, viszont már van több érdeklődő, és igyekeznek olyan programokat szervezni, mely által az anyukák közelebb kerülhetnek a csoporthoz, megismerhetik az egyesület céljait. Madarász Mária Magdolnával beszélgettünk a csoport terveiről, rendezvényeikről.

A Ditrói Fészekhez hasonlóan az Alfalvi Fészek is a gyergyói csoport mintájára alakult, és a szentmiklósi Fészekhez tartozik. Madarász Mária Magdolna fogja össze a lelkes csapatot, melynek már tizennyolc tagja van. Szombaton családi farsangos mulatságot szerveztek, amelyre meghívtak mindenkit.

„Az első, ismerkedős rendezvényre családokat szólítottunk meg, pici, totyogó gyerekeküket és nagyobbakat nevelőket, de mindenkit szeretettel fogadtunk. A kicsik foglalkoztatására szakembert kértünk fel, a Caritas munkatársa, Kassay Noémi vállalta e faladatot, de több óvónéni, tanítónéni is jelen volt, többek között Jánosi Márta és Borsos Szilvia is, akik nemcsak a szervezésben, hanem a gyerekeknek kitalált programok levezetésében is segítettek.”

Előadás és börze az első programok között

Február 16-án, pénteken este 6 órától az alfalvi művelődési házban dr. Laczkó Csilla szülész-nőgyógyász terhesség, szülés témában tart előadást a gyergyószéki édesanyáknak. Március 17-én babaruhákkal és egyéb babakellékekkel börzézhetnek az érdeklődők az Alfalvi Fészek szervezésében, majd április 14-én felnőtteknek tart börzét a most alakult csoport, mindkét rendezvény helyszíne a művelődési ház. Várják a csatlakozni vágyókat, az Alfalvi Fészek – akárcsak a ditrói és a gyergyószentmiklósi – nyitott az édesanyák számára.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/megalakult-az-alfalvi-feszek

Tags: Szervezeti hírek: Fészek - Gyergyói Édesanyák Egyesülete
Települések hírei: Gyergyóalfalu

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

captcha 

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap elindulását támogatta

communitas vizszintes

© 2015-2018 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)