Az igazolatlan hiányzások miatt sokan nem kapnak ingyenebédet

Noha akár több mint négyszáz rászoruló is részesülhetne a sepsiszentgyörgyi ingyenkonyha szolgáltatásából, mindössze mintegy hetven személy kap meleg ebédet. Nem ok nélkül.

b hajlektalanok

Tankó Vilmos, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat közösségfejlesztési igazgatóságának vezetője portálunknak elmondta, naponta 70–75 adag ebédet főznek, holott a szociális intézményben 450 személy számára készülhetne meleg étel.

Négy évvel ezelőtt elfogadtak ugyanis egy tanácsi határozatot, miszerint ha egy ingyenes ételre jogosult családban valamelyik iskolaköteles gyerek összegyűjt öt igazolatlan hiányzást, akkor nem jár az ebéd – sokan éppen ezért nem kapják a támogatást.

A városvezetés fontolóra vette ugyan a szabályzat módosítását – enyhítették volna a feltételeket, növelve a megengedett igazolatlan órák számát –, ám végül felülkerekedett az az álláspont, miszerint fontos, hogy a gyerekek rendszeresen járjanak iskolába.

A szociális étkezdét öt évvel ezelőtt uniós forrásokból teljesen átépítették, a 19. században épült faházat felújították. Jelenleg egy kiadós egytálételt kapnak a rászorulók. Noha korábban kétfogásos volt az ebéd, időközben kiderült, érdemesebb a rendelkezésre álló keretből egytálételt főzni a kedvezményezetteknek. Hétvégeken és a hivatalos ünnepnapokon hideg ételt vihetnek haza a jogosultak, így karácsonykor és szilveszterkor is azt kaptak.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/az-igazolatlan-hianyzasok-miatt-sokan-nem-kapnak-ingyenebedet

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

captcha 

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap elindulását támogatta

communitas vizszintes

© 2015-2018 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)