Jótékonykodásért csendült fel a templomokban az ének

Világra jött – ezt az örömhírt osztották meg a kórusok és a fúvószenekar a gyergyószentmiklósi Szent Miklós, illetve a Szent István templomban. Az emberré lett isteni csoda öröme mellett az is jóérzéssel töltötte el a fellépőket és hallgatóságot, hogy bajban lévőkön segíthettek tehetségükkel, adományukkal. A begyűlt összeg Neuhardt Anita és a Szeretetkonyha megsegítését szolgálja.

b fuvosok templom bti01

Karácsony napján a Szent István templomban lépett fel a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar. Több mint nyolcvan hangszer szólalt meg Máyer Róbert karnagy vezényletével, a karácsonyi dalok mellett klasszikus művek, gyergyói gyűjtések is elhangzottak. Dallal köszöntötték az Istvánokat, és sokak számára feledhetetlen marad Magyari-Sáska Attila szólója is. A zenekar lehetőséget adott, hogy az ő ünnepének is részesei lehessünk. Minden évben kitüntetnek egy személyt vagy családot a tagság köréből, aki a többieknél is nagyobb áldozatot hoz, részt vállal a fellépésekből, a fúvósok csapatának erősítéséből. A karácsonyi koncert alkalmával nyújtották át ezen elismerést a tekerőpataki György családnak.

A jótékonysági koncert után urnába gyűlt adományok összege 2840 lej és 2000 forint volt. Ezt Neuhardt Anitának adják át a fúvósok, kívánva sikeres műtétet, mihamarabbi gyógyulást a gyergyószentmiklósi kislánynak.

Karácsony másodnapján a Szent Miklós templomban csendült fel az ének. A Vaskertes Általános Iskola népdalcsoportja, kórusa és hegedűcsoportja, a Domokos Pál Péter Dalkör – Női Kórus, a Salamon Ernő Gimnázium kórusa, a Szent Miklós Kamaraegyüttes, a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara külön-külön és együtt is énekelt, Ambrus Dorottya szavalt és László Zsombor Márk trombita szólója is felcsendült az ünnepi eseményen. Minden esztendőben valamilyen jótékony célra ajánlják fel éneküket a gyergyói dalnokok, idén Neuhardt Anita számára és a Szeretetkonyha javára kérték a közönség tetszőleges anyagi támogatását. Összesen 2740 lej és 12 000 forint került az adománygyűjtő kosarakba, ebből 1370 lejt a legszegényebb szentmiklósiak napi meleg ételét biztosító Szeretetkonyhának adnak át.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/jotekonykodasert-csendult-fel-a-templomokban-az-enek

Tags: Települések hírei: Gyergyószentmiklós

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

captcha 

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap elindulását támogatta

communitas vizszintes

© 2015-2018 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)