Folyamatosan gyűjtik a kupakokat

Folyamatosan gyűjtik a kupakokat

Folyamatosan zajlik az egy éve indult kupakgyűjtő akció a beteg gyermekek gyógyulásáért. Az életmentő kupakokat Gyergyószéken több gyűjtőpontban is fogadják, illetve gyűjtőpontok csatlakozását is várják.

Az Életmentő Kupakok kezdeményezés Sepsiszentgyörgyről indult egy éve, azzal a céllal, hogy kupakgyűjtéssel és különböző tárgyak felajánlásával beteg gyermekek gyógyulásához járuljanak hozzá, és a nehéz helyzetbe került családok számára segítséget nyújthassanak az emberek. A háromszéki jóakarók Facebook-csoportjához elsőként Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely és Kézdivásárhely csatlakozott. Később, ahogy terjedt a kupakgyűjtés híre, több helység is társult gyűjtőpontokkal: jelenleg 11 település összesen 33 gyűjtőpontján lehet leadni a kupakokat.

A kupakokat Gyergyószentmiklóson a Gyergyói Hírlap Szabadság tér 15. szám alatti ügyfélfogadójába is gyűjtik, illetve Gyergyóditróban is van két gyűjtőpont, Mezei Andreát a 0745–769198-as telefonszámon lehet elérni, valamint a Lovag Takó János Cserkészcsapatot a 0740–931778-as telefonszámon.

A kupakgyűjtés folyamatos, melynek célja, hogy az emberek megszokják, nem kell eldobni az apró műanyagot, mert azzal közösen segíteni tudunk. Nemrég sikeres gyűjtés zajlott a másfél éves Antalka Grétának, és azóta már a csíkszentmártoni Tamás Sanyikának, illetve családjának kezdeményeztek újabb kupakgyűjtést. Ha bárki szeretne csatlakozni, akár gyűjtőpontként működni, az bátran jelezze az Életmentő Kupakok csoportnál, vagy keresse Bács Emesét a 0755–265752-es telefonszámon.

forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/gyergyoszek/folyamatosan-gyujtik-a-kupakokat

Tags: Szervezeti hírek: Életmentő Kupakok
Települések hírei: Gyergyóditró, Gyergyószentmiklós