Kevesebben születtek, mint amennyien meghaltak Hargita megyében az év első felében

Negatív természetes szaporulatot jegyeztek az év első felében Hargita megyében - derül ki a megyei statisztikai igazgatóság adataiból, amelyet az Agerpres szemléz.

b ujszulottek vn 003 

Az intézmény vezetője, Abos Mária szerint 1441 gyermek született Hargita megyében az év első hat hónapjában, míg az elhunyt személyek száma 1794 volt.

Vidéki környezetben még mindig több gyerek születik, mint városon. Míg vidéken ezer lakoshoz mérten 4,66 gyerek született, városon ez az arány 3,89. A legtöbb újszülöttet Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson és Szentegyházán, míg a legkevesebbet Tusnádfürdőn és Bélboron jegyezték be

A statisztikákból az is kiderült, hogy az újszülöttek 59 százalékának 29 évesnél fiatalabb édesanyja van, nyolc százalékukat 15 és 19 év közötti nők szülték, egy gyerek édesanyja 15 évesnél fiatalabb. A csecsemők 30 százaléka házasságon kívül született.

2017 első felében összesen 665 házasságot anyakönyveztek, 9,7 százalékkal többet, mint előző év ugyanezen időszakában. A válások száma 168 volt, 9,9 százalékkal alacsonyabb az arány, mint tavaly.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/kevesebben-szulettek-mint-amennyien-meghaltak-hargita-megyeben-az-ev-elso-feleben

Tags: Települések hírei: Hargita megye

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

captcha 

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap elindulását támogatta

communitas vizszintes

© 2015-2018 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)