Szeretetmorzsa nagyböjtben

Szeretetmorzsa nagyböjtben

Tizennégy civil szervezet összefogásával idén újra nagyböjti szeretetmorzsával kedveskedtek a csíkszeredai Szabadság térre kilátogatóknak. Kedden délután zeneszó kíséretében kaláccsal és forró teával kínálták a járókelőket.

Tamás József püspök, mielőtt megáldotta a kalácsokat, Jézus köztünk élő szeretetéről elmélkedett. „Jézus szeretetének két jele van: a kereszt, amelyen feláldozta önmagát és az eucharisztia, amelyben önmagát adta nekünk. Ezzel a rendezvénnyel az a célunk, hogy az ünnepre készülve kicsit így is együtt legyünk, megérezzük azt, hogy jó a testvéreknek együtt lenni. Jó nekünk együtt készülni kereszténységünk nagy ünnepére” – fogalmazott a püspök.

A közös ima előtt köszönetét fejezte ki a szervezeteknek, és Isten áldását kérte további munkájukra. A kalács és a forró tea mellé a jó hangulatról a Sunshine zenekar gondoskodott. A nagyböjti összefogásban részt vett civil szervezetek: Szent Tamás Alapítvány, Gyulafehérvári Caritas, Családi Elhelyező Központok Szövetsége, Csíki Anyák Egyesülete, Romániai Magyar Cserkészszövetség – Csík körzete, Csibész Alapítvány, Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, Fokoláre mozgalom, Csíki Apák, Anyák és apróságok Krisztusi közössége, Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége, Néri Szent Fülöp Egyesület, Szent György Lovagrend, Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és a Hargita Megyei Vöröskereszt.

forrás: http://www.szekelyhon.ro/aktualis/csikszek/szeretetmorzsa-nagybojtben-1