Antal Árpád: a szociális lakás nem öröklakás

Meghatározott időre kellene kiutalni a szociális lakásokat a rászorulóknak, ez alatt kellene megoldást találjanak és „saját lábukra álljanak” – véli Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

b szocialislakassztgy

Az elöljáró emlékeztetett, hogy az önkormányzat az elmúlt tíz évben két tömbházat vásárolt és újíttatott fel az Oltmező utcában, ezekben a szociális lakásokban jelenleg közel száz család lakik. A városban vannak még kiutalható ingatlanok, ám ezek száma jóval kisebb, mint az igényléseké.

"Nem oldottunk meg minden problémát, de nem hiszem, hogy van Romániában olyan település, ahol ez maradéktalanul sikerült. Egyensúlyt kell találunk, ezeket a lakásokat meghatározott időre kellene kiutalni, segítsünk a bajba jutottaknak talpra állni. Nem az a megoldás, hogy ezer szociális lakást építsünk, hanem hogy átmenetileg segíteni tudjunk. Nem egy szociális lakásokra épülő várost szeretnénk." – részletezte a polgármester.

Amint arról beszámoltunk a szociális lakások miatt vizsgálódik Sepsiszentgyörgyön a nép ügyvédje. A lakások kiutalását egy bejelentés nyomán vizsgálják, egy sepsiszentgyörgyi férfi ugyanis a nép ügyvédjéhez fordult panasszal, mert szerinte népes családjának túl kicsi szociális lakást utaltak ki, több gyerekével egy garzonlakásban kénytelen meghúzni magát.

A nép ügyvédje hivatal már levelezett a városháza szociális igazgatóságával és kiderült, hogy Sepsiszentgyörgyön hatszáz kérést iktattak szociális lakásra. A polgármester hangsúlyozta, jóhiszeműen orvosolták a hozzájuk forduló család problémáját, valószínű nem ideális megoldást kínáltak, ám ennyit tudtak segíteni.

Forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/antal-arpad-a-szocialis-lakas-nem-oroklakas

 

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy