Lehet jelentkezni a szociális szervezetek vezetőinek, programfelelőseinek szóló képzési programra

Lehet jelentkezni a szociális szervezetek vezetőinek, programfelelőseinek szóló képzési programra

A szociálisháló.ro csapata, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, támogató programot indít szociális szervezetek vezetőinek, középvezetőinek, programfelelőseinek.

A program célja, hogy segítsünk a vezetőknek, hogy segítő szakmájuk mellett jobban megértsék saját vezető szerepüket és tudatosítsák önmaguk és csapataik erősségeit és hiányosságait, valamint konkrét vezetési modellekkel és módszerekkel gazdagodjanak. A támogató program egy négyalkalmas képzéssorozatból, kétalkalmas csoportos tanácsadásból, szakmai blogbejegyzésekből és szakkönyvekhez való hozzáférésből áll.

A támogató program bemutatása

A képzési program három központi téma köré épül. Az első a Jól Teljesítő Szervezet modell megismerése, beleértve az eredményes csapatok építésének és helyzetfüggő vezetésének módszereit, a szerepkörök tisztázását, konfliktuskezelési és munkaszervezési tanácsokat. A második témakör a vezetői önismeret fejlesztéséről szól. Mindezekhez kapcsolódik egy négyórás időgazdálkodási műhely.

Az előadások és műhelymunkák után kétszer két órás csoportos tanácsadás foglalkozást is szervezünk, ahol a képzés résztvevői feltehetik egyéni helyzetükkel kapcsolatos kérdéseiket, vagy tovább folytathatjuk a beszélgetéseket azok mentén a képzési témák mentén, amelyek a résztvevők számára fontosak.

A képzésen tárgyalt mindegyik témakörhöz egy-egy blogbejegyzést is készítünk/rendelünk, amelyek a szocialishalo.ro portál szakmai blog rovatában fognak megjelenni. Végül, de nem utolsó sorban, a képzés ideje alatt hozzáférést biztosítunk szervezetfejlesztés, humán erőforrás menedzsment, vállalkozói gondolkodás, munka-magánélet egyensúly témájú szakkönyvekhez.

A képzési program szakmai partnere a gyergyószentmiklósi Polaris Oktatási Központ. A központ szakértői biztosítják a képzést, a csoportos tanácsadást és vezetik a szakmai blogot.

A jelentkezés megnyitását megelőzően egy igényfelmérést is végeztünk, amelyre mintegy 90 válasz érkezett. Ezek nagyon sokat segítettek a képzési témák pontosításában és az időpontok kiválasztásában. A visszajelzéseket ezúton is köszönjük!

igenyfelmeres valaszok

Gyakorlati tudnivalók és jelentkezés

A képzési alkalmak péntek délelőttönként, 10-14 óra között lesznek megtartva az online térben (Zoom csatornán). A menetrend a következő:

  • november 13. - Szervezetfejlesztés I.
  • november 20. - Szervezetfejlesztés II.
  • november 27. - Időgazdálkodás
  • december 4. - Vezetői önismeret - DISC személyiségprofil

A képzés a Bethlen Gábor Alapnak köszönhetően ingyenes. A helyek száma korlátozott, folyamatosan egyeztetünk a képzési központ munkatársaival, hogy milyen módon tudnánk a legtöbb résztvevőt fogadni. Egyelőre azt javasoljuk, hogy szociális programonként maximum 2 személy jelentkezzen. (Tehát, ha egy szervezetnek több fiókszervezete, szociális programja van, akkor minden program részéről fogadunk jelentkezéseket!)

Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: https://polarisconsulting.ro/event/vezetokepzes-szocialis-egyesuletek-szamara/

A jelentkezési határidő: november 5, csütörtök éjfél. Az eredményekről november 6-án küldünk tájékoztatást levélben, a jelentkezők által megadott e-mail címekre.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

A szociálisháló.ro és a Polaris Oktatási Központ csapatainak nevében,
dr. Dániel Botond, programfelelős

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap