Már a kivitelezőt keresik a bözödújfalusi Összetartozás Templomának alapozási munkálatához, mivel hatalmas előrelépést hozott az új év. Maros megye RMDSZ-es önkormányzatai összefogtak, és azonos összeggel segítik a templom újjáépítését. Ez az adomány az építéshez szükséges összeg több mint felét jelenti.

Tags: Települések hírei: Erdőszentgyörgy

Az udvarhelyi újszülötteket és családjaikat segítené a székelyudvarhelyi városvezetés: Lőrincz Edit önkormányzati képviselő javaslata alapján egyszeri támogatásban részesítenék a fiatal családokat. A juttatás értéke a gyerekek számának függvényében nőne. A javaslatot felkarolná az önkormányzati képviselő-testület EMNP–MPP-frakciója is, a kivitelezés törvényes módozatain azonban még dolgoznak a hivatal illetékesei.

Tags: Szervezeti hírek: Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete
Települések hírei: Székelyudvarhely

Segítségre van szüksége egy csángó tanítónak, Szarka Felíciának és családjának, akik tűzvész következtében veszítették el otthonukat még tavaly októberben. Az egykori házuk egyben a magyar gyerekek oktatásának „meleg fészke is volt”. A pedagógus közel két évtizede járul hozzá a magyar identitástudat megőrzéséhez egy olyan helyen, ahol többen is nehezményezik ezt, a magyar nyelvet pedig jórészt már csak a felnőttek beszélik.

Tags: Települések hírei: Külsőrekecsin

A helyi vállalkozók közül többet is nehéz pénzügyi helyzetbe hozhatott a bérek növekedése. Márk Dezső, az Országos Munkáltató Szövetség Hargita megyei kirendeltségének elnöke szerint összébb kell húzniuk a nadrágszíjat a csíkszeredai cégvezetőknek, amennyiben „túl akarják élni” a minimálbér-emeléssel járó pénzügyi nehézségeiket. A helyi cégek fejlődését a béralap növekedése mellett a szakképzett munkaerő hiánya is akadályozza.

Tags: Települések hírei: Hargita megye, Országos

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) és az Unitarian Kaláka (egyesült államokbeli civil szervezet) idén is meghirdeti az Unitárius Kaláka Alap nevű pályázatot. A támogatás fő célja a közösségépítés, ezért kiemelten fontos a pályázók ez irányú elkötelezettsége, ugyanis a projekt megvalósítását helyi szervezetek, intézmények, vállalkozások és önkéntesek partnerségének kialakítására alapozzák.

Tags: Szervezeti hírek: Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány
Települések hírei: Székelyudvarhely, Udvarhelyszék

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

Keresés a hírek között

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap főtámogatója

communitas vizszintes

© 2015-2017 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)