Jelenleg 156 lakója van a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet öregotthonnak, hatvankét ápoló vigyázza testi-lelki egészségüket, enyhíti fájdalmaikat. Az intézmény születésnapján, a névadó ünnepén tartott búcsús szentmisén pénteken sokan gyűltek össze az otthon kápolnájában.

Tags: Szervezeti hírek: Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazat
Települések hírei: Gyergyószentmiklós

Jelentős generációs szakadék tátong az okostelefonok használata terén a kamaszok és azok szülei, pedagógusai között. A felnőttek talán joggal érezhetik lemaradottnak magukat a fiatalabb nemzedékkel szemben – derül ki egy kutatásból.

Tags: Települések hírei: Országos

Gyergyószentmiklóson született, ma Budapesten él. Jól megy sora, mégis haza húz a szíve – Erdélyi Róbert gyerekként itthon kapta meg azokat az alapokat, amik később a siker felé vezető úton segítették. Érdeklődése hittel és kitartással párosult, így Róbert ma népszerű fővárosi éttermek tulajdonosa. Lentről indult, és ezt nem felejtette el. Annyira nem, hogy egy segélyalap létrehozásával ő is támogatni kívánja azokat a gyergyószentmiklósi rászoruló fiatalokat, akik fejlődni, tanulni szeretnének. Vele beszélgettünk.

„Ha azt mondom, köszönjük, ez oly kevés!” – fordult ajándékozó barátaikhoz Cseke Rozália, az Oklándi Elhelyezőközpont vezetője. A kéttonnányi adomány áthidalja év végéig azokat a napi szükségleti nehézségeket, amelyek a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság pénzügyi hiánya miatt jelentkeztek.

Tags: Települések hírei: Oklánd

Milyen nehézségekkel küzd az a család, ahová idő előtt érkezik a kisbaba? Ledolgozhatók-e, és ha igen, miképpen a koraszülöttségből adódó hátrányok? Milyen fejlesztési lehetőségek vannak számukra Udvarhelyen? – kérdések, válaszok születtek a Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontjának munkatársai által november 13–17. között a koraszülötteknek és családjaiknak szentelt héten Székelyudvarhelyen.

Tags: Szervezeti hírek: Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazat
Települések hírei: Székelyudvarhely

Jócskán megtelt a székelyudvarhelyi városháza Szent István Terme azon a jótékonysági gálaesten és aukción, melyet az Albert Schweitzer Alapítvány szervezett abból a célból, hogy a hajléktalanszállón egy felszabadult osztályteremben nappali melegedőt rendezhessenek be a rászorulóknak.

Tags: Szervezeti hírek: Albert Schweitzer Alapítvány
Települések hírei: Székelyudvarhely

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

Keresés a hírek között

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap főtámogatója

communitas vizszintes

© 2015-2017 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)