Koldusokkal és utcai árusokkal küzd a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség

Megoldatlan Sepsiszentgyörgyön a kolduló gyerekek és az utcai árusok problémája. A helyi rendőrség sok esetben szélmalomharcot vív velük.

b helyi rendorseg sepsi vargyasi 5

Hadnagy István a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője tevékenységüket összegző beszámolójában kifejti, a kolduló gyerekeket minden esetben átadják a gyerekvédelmi hatóságnak, befogadó központba kerülnek, ám onnan hazamennek a szüleikhez, akik újra utcára küldik őket kéregetni.

Hasonlóan tehetetlenek a szomszédos falvakból, Előpatakról, Hetéről érkező idénytermékeket kínáló árusokkal, akik minden felszólítás ellenére újra és újra visszatérnek. Egyik esetben sem jelent megoldást a pénzbírság – fejtette ki a helyi rendőrség vezetője.

Hadnagy István rámutatott, az ingyenes zöld számon sok lakossági bejelentés fut be, ezeket megoldják, ha a hatáskörükbe tartozik, vagy továbbítják az állami rendőrség, a csendőrség, vagy az önkormányzat más intézményei felé. A leggyakrabban azért kérik a segítségüket, mert a szomszédok zajosak, vagy éppen lezárták a kapubejáratot.

Visszatérő gond volt, hogy az utcán kószáltak a lovak, és más háziállatok, ám ezt a jelenséget már sikerült visszaszorítani.

Tavaly 10 023 büntetést róttak ki, ebből 9393 pénzbírság volt, több mint egymillió lej összértékben, a többi írásbeli felszólítás, vagy figyelmeztetés.

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség hat évvel ezelőtt alakult, jelenleg 45 munkatársa van, közülük 37 egyenruhás. Huszonnégy órás ügyeletet, és diszpécserszolgálatot működtetnek, az egész várost lefedő korszerű térfigyelő kamera- rendszert kezelnek, átlátva a város bejáratait, a nagyobb tereket, parkokat, azokat a városrészeket, ahol korábban gondok voltak.

Forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/koldusokkal-es-utcai-arusokkal-kuzd-a-sepsiszentgyorgyi-helyi-rendorseg

Tags: Települések hírei: Sepsiszentgyörgy

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap elindulását támogatta

communitas vizszintes

© 2015-2018 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)