AJOFM: csökkent a munkanélküliség Hargita megyében

Jelentősen visszaesett a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségnél (AJOFM) nyilvántartott munkanélküliek száma, ugyanakkor továbbra is csökken azon személyek száma, akiket könnyen lehet alkalmazni.

b allasborze vn 001 or 1

Tiberiu Pănescu, a Hargita megyei Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökség igazgatója szerdán az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy míg 2016 végén 7829 munkanélküli személy szerepelt az adatbázisukban, 2017 végén 6542-re volt tehető a számuk, így a munkanélküliségi ráta 4,83 százalékra csökkent az előző évi 5,76 százalékról.

A munkanélküliek iskolázottsági szintje kapcsán az igazgató elmondta, a nyilvántartott személyek közül csupán 1961-nek van legalább középfokú vagy annál magasabb végzettsége.

Tiberiu Pănescu hangsúlyozta, egyre nehezebb megfelelő embereket találniuk a munkáltatóknak az üres állásokra, és a helyzet évről évre súlyosabb.

Az AJOFM vezetője szerint a szakképzett személyek vagy külföldön vállaltak munkát, vagy visszavonultak, esetleg mezőgazdasággal foglalkoznak.

Az idézett forrás szerint 2017-ben 3147 személyt alkalmaztak az ügynökségen keresztül, ugyanakkor nőtt azoknak a munkanélkülieknek a száma, akik valamilyen, az ügynökség által szervezett képzésen vettek részt. 29 különböző szakképzésre 642 személy jelentkezett összesen a tavaly.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/ajofm-csokkent-a-munkanelkuliseg-hargita-megyeben

Tags: Települések hírei: Hargita megye

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap főtámogatója

communitas vizszintes

© 2015-2017 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)