Segédápoló és gyermekgondozó-képzésre várják a jelentkezőket

E hónap végéig lehet jelentkezni a Gyergyószentmiklóson induló kórházi-segédápoló, illetve gyermekgondozó-képzésre – hívja fel a figyelmet a tudásbővítési lehetőséget kínáló Gyulafehéri Caritas.

b segedapolo caritas

A kórházi-segédápoló, közismert nevén infirmer-képzésre jelentkezhet bárki, aki tíz osztályt végzett, elhivatottságot érez a gondozói szakma iránt, aki otthon beteg hozzátartozóját ápolja, illetve kórházban, szakképesítés nélkül dolgozik ápolóként. A tantervben szereplő 720 óra kétharmada gyakorlat, de olyan ismeretekre is szert tehetnek a jelentkezők, mint: a beteggel és családtagjaival való hatékony kommunikáció, együttműködés a munkatársakkal, a beteg hozzásegítése a mindennapi feladatok ellátásához, az önállóságának megőrzése mellett, vitális funkciók mérése és megfigyelése, a hosszas ágyban fekvés szövődményeinek megelőzése, kezelése, fertőtlenítés és sterilitás biztosítása, fertőzések megelőzése.

Továbbá a tananyag része az elsősegélynyújtás ismereteinek elsajátítása, mozgáskompetencia-fejlesztés, a kinaesthetics szemléletmód alkalmazása, illetve a beteg és családtagjainak támogatása a halálra való felkészülésben.

A beiratkozás 100, a részvételi díj 1300 lej, részletekben fizethető. A résztvevők akkreditált, EU szinten elismert szakképesítést igazoló oklevelet kapnak. Jelentkezni a 0732-830 007-es telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet január 31-ig.

Lehetőség gyermekgondozóknak

A fenti elérhetőség és időpont érvényes a gyermekgondozói képzés iránt érdeklődőknek is.

Olyan, nyolc osztályt végzett személyeknek ajánlják, akik gyermekközösségekben dolgoznak, otthoni gyermekfelügyelet iránt érdeklődnek, illetve kisgyermekes szülők.

A 360 órából 240-et tesz ki a gyakorlat, a képzésben szereplő témák: hatékony kommunikáció a gyermekkel és családtagjaival, a gyermekek fizikai és szellemi fejlődésével kapcsolatos alapismeretek, a gyakoribb gyermekbetegségek tüneteinek felismerése és kezelése, az elsősegélynyújtás alapismeretei, a gyermekek megfelelő táplálkozásával kapcsolatos ismeretek, a játékok szerepe és alkalmazása a gyermekekkel való munkában, napi tevékenységek megszervezése, a gyermekek mozgásfejlődése, a kinaesthetics szemléletmód alkalmazása.

A beiratkozási díj 100 lej, a részvétel 700 lej (fizethető három részletben), és a megszerezhető tudás mellett EU-szinten elismert szakképesítést igazoló, oklevél is jár.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/segedapolo-es-gyermekgondozo-kepzesre-varjak-a-jelentkezoket

Tags: Szervezeti hírek: Gyulafehérvári Caritas Szociomedikális Ágazat
Települések hírei: Gyergyószentmiklós

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap főtámogatója

communitas vizszintes

© 2015-2017 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)