Eljutottak a katonák adományai az elhelyező központokba

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság 77 ellátottjának nyújtottak segítséget a csíkszeredai 61-es hegyivadász dandár katonái a hétvégén.

b hegyivadaszok adomanya 03

Mint ismert, az igazgatóság augusztus végén került válságos helyzetbe, és év végéig több mint 10 millió lej hiányzik a költségvetésükből.

Erre a problémára figyeltek fel a Hargita megyei katonák, akik székhelyükön pénz-, illetve élelmiszer adományokat gyűjtöttek.

Továbbá tizenöten azt is vállalták, hogy véradásra jelentkeznek, az ezért kapott ételjegyeket pedig szintén felajánlották a rászorulóknak – tudtuk meg Liche Luciantól, a 61-es hegyivadász dandár helyettes szóvivőjétől.

Mint mondta, a hétvégén három gyermekelhelyező központba látogattak el, amelyek vezetőivel korábban felvették a kapcsolatot, és az összegyűjtött mintegy négyezer lejes összeg egy részére olyan termékeket vásároltak, amelyekre a központok vezetői szerint szükségük volt a gyerekeknek.

Az adományokat a Bélbori Elhelyező Központ 29 ellátottja, a Maroshévízi Halmozottan Sérült Gyerekek Elhelyező Központjában élő 27 gyermek, illetve a Gyergyóvárhegyi Elhelyező Központ 21 ellátottja kapta meg.

A szóvivő-helyettes hozzátette, reméli, hogy mások is felfigyelnek az akciójukra, és felajánlják segítségüket, hiszen nagy szükség van erre Hargita megye összes elhelyező központjánál.

forrás: https://szekelyhon.ro/aktualis/eljutottak-a-katonak-adomanyai-az-elhelyezo-kozpontokba

Tags: Települések hírei: Hargita megye

Hírlevél

Minden pénteken egy hírösszefoglalót küldünk levélben.

Iratkozz fel és nézd át egyszerre a hét híreit, eseményeit!

A szociálisháló.ro portált a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont működteti

Programfelelős:
dr. Dániel Botond, szociológus, társult egyetemi oktató

Önkéntes munkatársak:
Gyenes Kincső, Márkos Ágnes, Réti Ingrid Beáta
szociális munka szakos egyetemi hallgatók
Szilágyi Györgyi
kommunikáció szakos egyetemi hallgató
BBTE, Kolozsvár

A honlap elindulását támogatta

communitas vizszintes

© 2015-2018 - Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont (Műhely Egyesület)